Het kopen van een premium gebruikte auto is een uitstekende oplossing voor diegenen die in een luxe auto willen rijden door ervoor te betalen tegen een aantrekkelijkere prijs dan de nieuwe. Ook zijn er tal van financieringsmogelijkheden, elk met hun eigen voor- en nadelen.

DS CERTIFIED, het referentienetwerk van het DS Automobiles-gamma, biedt u een ruime keuze aan high-end autoadvertenties en legt de verschillende financieringsmodaliteiten voor de aankoop van een gebruikte auto uit.

 

Contante aankoop van een occasion

Als u over de nodige liquiditeit beschikt om de auto te kopen, is contant betalen de eenvoudigste oplossing. U betaalt direct de prijs van de auto en bent direct eigenaar. U hoeft geen leningen terug te betalen of termijnen te betalen.

De aankoop in contanten is echter niet altijd de meest geschikte keuze, omdat de koper zichzelf een aanzienlijk kapitaal moet ontnemen dat voor andere doeleinden kan worden gebruikt of rente kan opleveren.

 

Financiering voor de aankoop van een occasion

Aankoopfinanciering is een vorm van consumentenkrediet en bestaat uit een lening voor de aanschaf van de auto. Een bank of financiële onderneming schiet het bedrag voor dat nodig is om de auto te kopen en de koper betaalt het volledige bedrag terug in maandelijkse termijnen. Autoleningen duren meestal tussen de één en vijf jaar.

Met de lening is het benodigde bedrag direct beschikbaar om de auto te kopen en eigenaar te worden. Hierdoor heeft de eigenaar volledige beschikking over de auto, er zijn bijvoorbeeld geen limieten aan de kilometers die kunnen worden afgelegd zoals bij leasing.

Wij herinneren u eraan dat de min of meer hoge rente bij het gefinancierde bedrag moet worden opgeteld.

 

Leasen met de mogelijkheid om een ​​gebruikte auto in te wisselen

Leasing is een steeds populairdere financieringsformule. De auto wordt niet gekocht maar gehuurd door middel van aflossing van vaste maandelijkse termijnen voor een periode van twee tot zes jaar.

De vergoeding omvat een reeks diensten, zoals regelmatig onderhoud van het voertuig. Het kan worden verhoogd als de bestuurder het aantal kilometers per jaar overschrijdt dat in het contract is aangegeven, doorgaans vastgesteld op 15.000 kilometer voor een benzinemotor en 25.000 kilometer voor een dieselmotor. Er kunnen andere kosten van toepassing zijn als de auto in slechte staat wordt ingeleverd.

Na afloop van de huurperiode heeft de bestuurder de mogelijkheid om de auto af te lossen door het aanvankelijk overeengekomen bedrag te betalen of een andere te huren.

 

De lange termijn verhuur van een occasion

Langetermijnhuur is een formule die sterk lijkt op leasing: in plaats van te beslissen om hem te kopen, kan de bestuurder van een DS premium-auto deze financieringsmethode kiezen om de auto te huren voor een vooraf bepaalde periode, vaak tussen één en zes jaar. Het verschil met leasen is dat het bij langetermijnverhuur niet mogelijk is om de auto te kopen na afloop van het contract, daarom wordt de bestuurder sterk aangemoedigd om over te stappen op een nieuwe auto.

Bovendien is er bij de langetermijnverhuur geen voorziening voor de betaling van een eerste "maxirata", in tegenstelling tot de bepalingen van het leasecontract.

Wat de gekozen formule ook is, contant of met financiering, leasing of langetermijnverhuur, met de DS premium gebruikte auto's die beschikbaar zijn in het DS CERTIFIED-netwerk, kunt u achter het stuur kruipen van een nauwkeurig gecontroleerde auto, perfect betrouwbaar en gegarandeerd tot 48 maanden.