Overslaan en naar de inhoud gaan psa.skip_to_footer

Ontloop de valkuilen bij de aanschaf van een occasion

Kijk altijd naar de op de teller aangegeven kilometerstand en controleer of het chassisnummer van de auto en dat vermeld op het kentekenbewijs met elkaar overeenkomen. Vergelijk ook de prijs van de auto met de waarde die staat vermeld in officiële koerslijsten. Bij een te lage of te hoge prijs moet u op uw hoede zijn. Wanneer u een auto koopt bij een bedrijf, zoals bij het DS-dealernetwerk, kunt u ervan uitgaan dat deze punten zijn gecontroleerd en dat de auto wordt aangeboden voor een marktconforme prijs die volgens specifieke criteria is berekend.
 

INSPECTEER DE AUTO GRONDIG

Voordat u de auto koopt, moet u eerst het interieur en het exterieur tot in de kleinste details controleren. Bekijk nauwkeurig de carrosserie, de dorpels, de banden, de verlichting en de buitenspiegels.
Let ook goed op als u de motorruimte bekijkt. Controleer de niveaus (motorolie, koelvloeistof) en vraag de verkoper de motor even te laten draaien zodat u kunt horen of hij gezond klinkt. Ga na hoe oud de accu is en wanneer de distributieriem en de filters (met name bij een dieselmotor) voor het laatst zijn vervangen. Dat zijn vragen die u bruikbare informatie opleveren en u helpen de betrouwbaarheid van de verkoper te bepalen.
Bij een autobedrijf kunt u een occasion kopen met garantie en hebt u de zekerheid dat er vóór de aflevering een grote onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd: een veilig gevoel!

Door te zoeken op de website van DS Certified maakt u het uzelf gemakkelijker en profiteert u van de tips van onze deskundigen. U vindt er alle belangrijke informatie over de occasion van uw keuze.

Jeroen
Jeroen
Als u een occasion koopt, moet u kunnen afgaan op de informatie van de verkoper. Maar gegevens als model, uitvoering, opties en kilometerstand kunt u ook zelf verifiëren. Controleer of alle gegevens logisch zijn. We raden u aan om bijvoorbeeld de beschrijving van de occasion in de advertentie van een particulier goed te bestuderen, want deze kan soms bewust vaag of misleidend zijn.
Cookies accepteren